Lag-SM Guld i Styrkelyft!

sl-lag-sm-2015

 

lag-sm-reakI år deltog Upsala TK:s herrlag i elitserien och lyckades kvala in sig till lag-SM, som vi lyckades vinna igår! Detta trots att laget bestod till 4/5 av juniorer som alla gjorde väldigt bra ifrån sig. Deltagare var Andreas Samuelsson, Carl Andersson, Eric Sjödén, Lars Stålberg och jag, Michal Marciniewski. Förutom ett lag-guld fick Carl Andersson med sig juniorrekorden i knäböj och sammanlagt i klass 74, och Eric Sjödén det sammanlagda juniorrekordet i klass 105. Vi tävlande i laget tackar Christer Jansson som agerade coach samt Anton Eriksson, Erik Martin, Linn Spross och Simon Gustafsson som offrade hela sin dag (och en del av natten) och följde med oss genom halva Sverige, till Nässjö, och hejade oss till guldet i årets sista tävling.

utk_sl_statStyrkelyft låg på is i Uppsala i ca 10år, innan det blev en nystart 2012 då det kom in några licenser, varav få var aktiva. 2013 kom vi igång på riktigt och sedan dess har vi bara blivit fler och fler tävlande. I år blev vi 37 licenserade lyftare mot 22 förra året! En Fantastisk utveckling och extra kul är också att fler och fler damer hittat in till oss, med 12 damer i år mot 4st 2014, alltså trippelt så många. Damlaget som startades upp till 2014 kliver upp till Allsvenskan nästa år och jag spår liknande framgång för dem som för vårt herrlag som tagit sig med raketfart upp till elitserien och högsta lagutmärkelsen. Snart börjar ett nytt styrkelyftsår. Ett år då vi återkommer ännu starkare, fler och gladare.

Michal Marciniewski,
Styrkelyftsansvarig och ordförande,
Upsala Tyngdlyftningsklubb

http://www.unt.se/sport/sm-guld-till-uppsalaklubb-4010284.aspx

 

 

U/J/V SM i Klassisk Bänkpress

ujvklbanksm

 

Under helgens U/J/V bänkpress SM kammade Uppsala TK hem 3 medaljer på 4 deltagare. Först plockade Weine Gustavsson hem silver med 167,5kg i M1 -93 klassen. Lars Stålberg tog sedan brons i Jr -93 klassen med 155kg. I Jr -105 klassen tog Michal Marciniewski och Eric Sjöden hem 4:e respektive 3:e platsen med 167,5kg och 185kg.
Grattis till alla era fina prestationer!

Vila i Frid David Hammarling

12291179_1217342064949772_2489115099844619417_oDina lyftarskor hänger på väggen nu. Det ofattbara har hänt och du har lämnat oss alldeles för tidigt, men kvar med oss, lämnar du mer än en livstid av glädje och minnen. Du var vår posterboy i plussen, ett föredöme och en fantastisk klubbkamrat. Du har en evig plats i våra hjärtan, tankar och minnen, en hand i alla våra framtida framgångar, personliga som idrottsmässiga.

Vila i frid vår broder i järn, vila i frid David Hammarling.

DM i Styrkelyft & Lag-SM Kval

SerierI helgen hölls DM i styrkelyft i Eskilstuna. 20 lyftare från UpsalaTK kom till start och lyckades plock hem 8st Guldmedaljer, 7st silver och 5st brons. Grattis till alla medaljörer samt alla andra som gjorde fina resultat och slog många personbästan! Med resultaten från DM, så kommer damlaget att gå upp till Allsvenskan och herrarna har kvalat in till Lag-SM.